Nieuws

ADAM Quartet @ Muziekgebouw

Het ADAM Quartet neemt je mee op een muzikale wereldreis, met als thuishonk een geliefde klassieker: het zonnige Strijkkwartet van Maurice Ravel. Daaromheen klinkt muziek van drie vrouwelijke hedendaagse componisten, met wortels in Sri Lanka en Azerbeidzjan tot Nederland en de Verenigde Staten. Het programma belichaamt de geest van internationale samenwerking en culturele uitwisseling. Dit concert is op 19 juli te horen in het Muziekgebouw.

muziekgebouw.nl

ADAM Quartet in Residence @ Zeister Muziekdagen

Na het debuut van het ADAM Quartet bij het Lenteconcert van de Zeister Muziekdagen 2023, wordt het kwartet dit jaar het Quartet-in-Residence tijdens het gehele festival. Het kwartet zal op meerdere concerten en masterclasses te horen zijn, met als hoogtepunt het slotconcert op 31 augustus.

zeistermuziekdagen.nl

ADAM @ Kamermuziek Festival Utrecht

Eind december zal het ADAM Quartet te horen zijn op het Internationaal Kamermuziek festival Utrecht. In de Ridderzaal van het Malthezerhuis zullen zij werken spelen van Beethoven, Caroline Shaw en Camiel Jansen.

kamermuziekfestival.nl

ADAM x Camiel Jansen

Camiel Jansen componeerde speciaal voor het ADAM Quartet vijf nieuwe werken, getiteld “In Vivid Color”. Het ADAM Quartet nam deze werken op in De Duif in Amsterdam. Via de onderstaande link zijn deze video’s te bekijken.

youtube.com

Nieuwe altiste: Minna Svedberg

Graag stellen wij u voor aan onze nieuwe altvioliste: Minna Svedberg Feldtmann! Na een fantastische tijd verlaat José Nunes het ADAM Quartet. We willen José bedanken voor elke geweldige herinnering die we samen hebben gemaakt en wensen hem ontzettend veel geluk in de toekomst. We zijn erg blij dat we een geweldige opvolger hebben gevonden: Minna Svedberg. Minna studeerde bij Lars Anders Tomter aan de Koninklijke Deense Muziekacademie in Kopenhagen, aan de Hochschule für Musik “Hanns Eisler” Berlijn en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa. Vanaf september is ze full-time lid van het ADAM Quartet. Persfoto’s van de nieuwe bezetting volgen spoedig.

ADAM @ 50 For The Future

Op 6 en 7 mei 2023 presenteert de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam samen met het Kronos Quartet, het Muziekgebouw, het Ragazze Quartet en talloze andere kwartetten 50 for the Future. Deze allereerste en vooralsnog enige integrale uitvoering van dit magnum opus van het Kronos Quartet biedt twee dagen vol premières en bijzondere verhalen.

muziekgebouw.nl

ADAM X MERITA

Het ADAM Quartet is als één van de 38 kwartetten geselecteerd onderdeel te zijn van het Europese platform “MERITA”. Dit platform vergroot de zichtbaarheid en verspreiding van opkomende Europese kwartetten en promoot tegelijkertijd het culturele erfgoed. MERITA gaat hand in hand met Le Dimore del Quartetto.

ledimoredelquartetto.eu

ADAM in Het Concertgebouw

Een droom van het ADAM Quartet komt uit! Op 22 februari zal het kwartet optreden in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw. Op het programma staan het tweede strijkkwartet van Prokofiev en een wereldpremière van “Sherbet Lemon”, geschreven door Camiel Jansen.

concertgebouw.nl

ADAM X Entrée | DB55

We gaan op date! Entrée x DB55 nodig jou uit voor ‘Your Classical Date Night‘; Vier Valentijn op een bijzondere locatie in De Houthavens. Geniet samen van een speciaal samengesteld driegangenmenu én luister naar klassieke muziek gespeeld door het ADAM Quartet.

jouwentree.nl

ADAM & Kika sprangers

Saxofonist Kika Sprangers en het ADAM Quartet op muzikaal avontuur. Klassieke werken uit het repertoire voor strijkkwartet (Ravel, Schubert) staan tegenover arrangementen van Kika’s eigen composities. De musici duiken in elkaars werelden, spelen klassieke melodieën en improviseren.

wijkcentrumbakermat.nl

ADAM @ 24 CLASSICS

Het ADAM Quartet is te gast bij 24 classics! Ze spelen werken van Ravel, Puccini & Glass op een nog geheime plek in Utrecht. Meld je aan om gratis bij het concert aanwezig te zijn via de link hieronder!

24classics.com

ADAM & Diaghilev

In November toert ADAM door Nederland met een programma vol folkore. Ze spelen werken van drie componisten rondom Diaghilev en zijn “Ballets Russes”. In Venray, Oostvoorne, Amersfoort en Weerselo bent u van harte welkom! Neem een kijkje in de agenda voor de data en ticketverkoop.

adamquartet.com/agenda/

ADAM op de Cello Biënnale

Op 25 oktober zal het ADAM Quartet de halve finalisten van het Cello Biënnale Concours begeleiden! Dit doen zij met het virtuoze stuk Fantasy on Little Russian Songs van David Popper.

cellobiennale.nl

ADAM @ Tivoli Vredenburg

Het ADAM Quartet zal op vrijdag 7 oktober spelen in de Hertz-zaal van Tivoli Vredenburg! Het is een gratis lunchconcert en je kan kaartjes reserveren vanaf vrijdagochtend om 10.00 via de onderstaande link. Op het programma staan Haydn, Prokofiev & Adams!

tivolivredenburg.nl

ADAM & Stift International Music Festival

Het ADAM Quartet was vorig jaar al te gast bij Stift Musical Encounters, maar nu mogen ze met hun toenmalige docenten het podium delen. Ze spelen meerdere programma’s, als kwartet maar ook in andere bezettingen. Geniet van prachtige muziek in de natuur en in kastelen!

stiftmusicfestival.nl

ADAM op Festival Klaterklanken

Geïnspireerd op de prachtige plekken in de natuur , speelt het ADAM Quartet deze zomer vele keren op Festival Klaterklanken. Geniet van prachtige muziek tijdens de Concertwandelingen!

klaterklanken.nl

ADAM op het NSKA festival

De Nederlandse Strijkkwartet Academie bestaat 20 jaar en dat wordt gevierd met een eigen festival op 18 juni. Met een rijk en gevarieerd programma kunt u de hele dag genieten van de mooiste strijkkwartet muziek. Het ADAM Quartet heeft een heel mooi aandeel aan deze feestelijke dag: het Young Composers Project. Verspreid over de dag speelt het ADAM Quartet zes nieuwe werken van jonge componisten van over de hele wereld.

tivolivredenburg.nl

ADAM & Thomas dulfer

Op 8 mei 2022 zal het ADAM Quartet samen met fagottist Thomas Dulfer te horen zijn in de Jurriaanse Zaal in De Doelen. Samen onderzoeken zij het bekende, maar ook het onbekende fagot-repertoire! Tickets vindt u via de onderstaande link.

dedoelen.nl

Onze nieuwe altist: José Nunes

Na drie prachtige jaren heeft onze altist Liselot Blomaard besloten het ADAM Quartet te verlaten. Liselot wil haar horizon verder verbreden en daar hebben wij natuurlijk begrip voor. Vanaf het eerste begin was Liselot als altist betrokken bij het ADAM Quartet en haar bijdrage aan ons kwartet is van onschatbare waarde geweest. Wij zijn haar daar enorm dankbaar voor en zullen haar erg missen.
Gelukkig hebben wij in José Nunes een waardig opvolger gevonden. José is net als de andere kwartetleden afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, hij volgde zijn studie bij Francien Schatborn en Nobuko Imai. Wij zijn ontzettend blij met José en kunnen niet wachten hem bij u te introduceren.

Persfoto’s in de nieuwe samenstelling volgen binnenkort.

ADAM gaat naar Schier!

Van 12 tot 17 maart is het ADAM Quartet te gast op het “Festival Jong Talent” op Schiermonnikoog. Op het kleinste Waddeneiland ontvangen ze hier meerdere masterclasses en geven ze ook concerten! Via de onderstaande link vindt u informatie over het festival en de kaartverkoop.

schiermonnikoogfestival.nl

Janácek in de eeuwenoude Stiftskerk

Op 23 januari 2022 zal het ADAM Quartet een concert spelen in de prachtige Stiftskerk. Deze kerk, die oorspronkelijk stamt uit de 12e eeuw, leent zich perfect voor kamermuziekconcerten. Dit mocht het ADAM Quartet al ondervinden tijdens de “Musical Encounters” van het Stift Festival, waar zij vorig jaar te gast waren. Nu keren ze terug in de kamermuziekserie van deze kerk met op het programma Beethoven en Jánacek.

stiftsconcerten.nl

Kika Sprangers invites ADAM Quartet

Op 19 december zal jazzsaxofoniste Kika Sprangers het ADAM Quartet uitnodigen in de Cereolfabriek te Utrecht. In dit programma gaan saxofonist Kika Sprangers en het ADAM Quartet op muzikaal avontuur. Klassieke werken uit het repertoire voor strijkkwartet (Ravel, Schubert), staan tegenover arrangementen van Kika’s eigen composities. Kika en ADAM zullen op deze zondag twee keer spelen: de eerste keer om 14.00 uur, de tweede keer om 16.00. Meer informatie vindt u op de site van het Wilde Westen.

hetwildewesten.nl

Nieuwe samenwerking met Laurence Osborn

Voor de volgende editie van de “Prix Annelie de Man”, een concours voor klavecimbelisten en componisten, zal het ADAM Quartet tezamen met klavecimbelist Ere Lievonen een nieuwe compositie van Laurence Osborn getiteld “Coin Op Automata Part 1” ten gehore brengen. De uitvoering zal plaatsvinden op 3 december in het Orgelpark te Amsterdam!

prixdeman.com

In de ban van Schubert!

Luister naar Larissa Groeneveld en het ADAM Quartet in het prachtige strijkkwintet van Schubert! Samen zijn ze te horen in Amsterdam, Dalfsen, Hoorn en Groningen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen in onze agenda. Deze concertreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Noorderkerkconcerten.

adamquartet/agenda

ADAM trekt de bergen in!

Na een reeks van 13 concerten van Vlieland tot Doesburg trekt het ADAM Quartet de bergen in om zich te storten op een nieuw programma! In Flaine (Arâches-la-Frasse, Frankrijk) zullen zij lessen volgen van onder andere Luc-Marie Aguira en Yovan Markovitch. Het nieuwe programma met Janácek en Beethoven zal 28 augustus al klinken in de Muziekhaven te Zaandam.

musiqueaflaine.fr

ADAM’s Summer Tour

Met een zomer vól concerten kan ADAM niet wachten om weer voor (bijna) volle zalen te mogen spelen. Het kwartet speelt op meerdere festivals waaronder het Grachtenfestival, de NJO Muziekzomer, International Holland Music Sessions en de Muziekhaven Zomerconcerten!

adamquartet/agenda

ADAM & Kika Sprangers

Gedurende de NJO Muziekzomer zal ADAM een muzikaal avontuur aangaan met jazzsaxofoniste Kika Sprangers. Deze “young artist in residence” en ADAM zoeken elkaar op in eigen werken, arrangementen en zelfs improvisaties! Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de NJO Muziekzomer.

muziekzomer.nl

Uitreiking Kersjesfonds Stipendium

Het Kersjesfonds heeft het ADAM Quartet een strijkkwartet stipendium van maar liefst €15.000,- toegekend. Het fonds steunt het Nederlandse muziekleven jaarlijks door toekenning van prijzen en beurzen aan talentvolle musici. De uitreiking van deze prijs zal plaatsvinden op 23 juni en zal live worden uitgezonden op NPO/Radio4 vanuit de Muziekhaven te Zaandam.

hetkersjesfonds.nl

ADAM te gast bij de Muziekfabriek

26 juni zal ADAM te gast zijn bij het programma “Vrij Spel” van NPO4, waar Jet Berkhout bij het kwartet uitnodigt om naast een eigen repertoirestuk ook een nieuwe, eigen versie te spelen van een bekend klassiek stuk. Benieuwd naar ADAM’s creatie? Luister zaterdagmiddag 26 juni naar radio 4!

nporadio4.nl/muziekfabriek

ADAM op het Storioni Festival

ADAM speelt maar liefst vier keer op het welbekende Storioni Festival! Dit festival, georganiseerd door het Storioni Trio, tovert Eindhoven om tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Het ADAM Quartet brengt onder andere Prokofiev, Schumann en Britten ten gehore. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van het Storioni Festival.

storionifestival.nl/adam-quartet

Stift Musical Encounters

Begin mei zal ADAM te gast zijn bij “Musical Encounters”, georganiseerd door het Stift International Music Festival. Hier zullen zij onder andere het pianokwintet van Schumann spelen, tezamen met pianiste Nino Gvetadze. Door de huidige maatregelen rondom Covid-19 zal er bij de concerten nog geen live publiek bij aanwezig kunnen zijn, maar houd de website van Stift in de gaten voor livestreams!

stiftmusicfestival.nl/stift-musical-encounters

ADAM’S Composers Club

Elke week ontvangt het ADAM Quartet een nieuwe compositie van een jonge componist. Deze studeert het kwartet in één week in, in nauwe samenwerking met de componist, om de compositie vervolgens aan het eind van elke week op te nemen. De opnames zijn te beluisteren via de social media kanalen van ADAM.

Facebook
Instagram

Optreden Radio 4

Zondagochtend 7 maart zal het ADAM Quartet te gast zijn in het radio programma “Spiegelzaal” met presentator Hans van den Boom. Zij zullen het – onterecht onbekendere – zevende strijkkwartet van Schubert, D94 in d-klein ten horen brengen. Het radio programma “Spiegelzaal” wordt uitgezonden vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw.

nporadio4.nl/spiegelzaal

Kersjesfonds Stipendium

Het Kersjesfonds heeft op 4 december 2020 bekend gemaakt het ADAM Quartet een stipendium van €15.000,- toe te kennen. Het fonds steunt het Nederlandse muziekleven jaarlijks door toekenning van prijzen en beurzen aan talentvolle musici.

hetkersjesfonds.nl

In de ban van…

In de ban van Schubert! Stercelliste Larissa Groeneveld heeft het jonge Adam Quartet onder haar vleugels genomen om de noten van het beroemde strijkkwintet in C te kraken. Verplaatst, datum volgt.

noorderkerkconcerten.nl

TV-debuut bij Podium Witteman

Op zondag 4 oktober maakte het ADAM Quartet haar TV-debuut bij Pauls Jonge Helden van Podium Witteman op NPO2.

Bekijk de opname: Podium-Witteman-ADAM-Quartet

Made in Miry

Zaterdag 31 oktober maakt het ADAM Quartet haar debuut in België in de Miry Concertzaal te Gent. Centraal staat het vierde strijkkwartet van Pēteris Vasks, een toondichter die zijn Letse wortels moeilijk kan loochenen.  

www.miryconcertzaal.be

Mess Klassiek – SEM

In het kader van de samenwerking tussen de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en deMess Klassiek speelt het ADAM Quartet op 25 oktober in Naarden. SEM ondersteunde Hannelore en Renée bij de aanschaf van een eigen instrument en strijkstok, met een donatie. 

www.demess.nl

volg ons

Volg ons op onze social media en blijf zo niet alleen op de hoogte van onze concerten maar van al onze avonturen! 

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang 1x per maand de nieuwsbrief.

nl_NLDutch