Nieuws

Stift Musical Encounters

Begin mei zal ADAM te gast zijn bij “Musical Encounters”, georganiseerd door het Stift International Music Festival. Hier zullen zij onder andere het pianokwintet van Schumann spelen, tezamen met pianiste Nino Gvetadze. Door de huidige maatregelen rondom Covid-19 zal er bij de concerten nog geen live publiek bij aanwezig kunnen zijn, maar houd de website van Stift in de gaten voor livestreams!

stiftmusicfestival.nl/stift-musical-encounters

ADAM op het Storioni Festival

ADAM speelt maar liefst drie keer op het welbekende Storioni Festival! Dit festival, georganiseerd door het Storioni Trio, tovert Eindhoven om tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Het ADAM Quartet zal onder andere Prokofiev, Schumann en Britten ten gehore brengen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van het Storioni Festival.

storionifestival.nl/adam-quartet

Livestream vanuit MIRY Concertzaal

Zaterdagavond 10 april om 19.00u zal het ADAM Quartet een concert geven in de Gentse concertzaal MIRY. Op het programma staan het welbekende “Dissonantenkwartet” van Mozart, gecombineerd met nieuwe werken van Caroline Shaw en Furkan Keçeli. Dit concert zal te volgen zijn via een livestream waarvoor u tickets kunt kopen op de site van MIRY.

miryconcertzaal.be/ADAM

ADAM’S Composers Club

Elke week ontvangt het ADAM Quartet een nieuwe compositie van een jonge componist. Deze studeert het kwartet in één week in, in nauwe samenwerking met de componist, om de compositie vervolgens aan het eind van elke week op te nemen. De opnames zijn te beluisteren via de social media kanalen van ADAM.

Facebook
Instagram

Optreden Radio 4

Zondagochtend 7 maart zal het ADAM Quartet te gast zijn in het radio programma “Spiegelzaal” met presentator Hans van den Boom. Zij zullen het – onterecht onbekendere – zevende strijkkwartet van Schubert, D94 in d-klein ten horen brengen. Het radio programma “Spiegelzaal” wordt uitgezonden vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw.

nporadio4.nl/spiegelzaal

Kersjesfonds Stipendium

Het Kersjesfonds heeft op 4 december 2020 bekend gemaakt het ADAM Quartet een stipendium van €15.000,- toe te kennen. Het fonds steunt het Nederlandse muziekleven jaarlijks door toekenning van prijzen en beurzen aan talentvolle musici.

hetkersjesfonds.nl

In de ban van…

In de ban van Schubert! Stercelliste Larissa Groeneveld heeft het jonge Adam Quartet onder haar vleugels genomen om de noten van het beroemde strijkkwintet in C te kraken. Verplaatst, datum volgt.

noorderkerkconcerten.nl

TV-debuut bij Podium Witteman

Op zondag 4 oktober maakte het ADAM Quartet haar TV-debuut bij Pauls Jonge Helden van Podium Witteman op NPO2.

Bekijk de opname: Podium-Witteman-ADAM-Quartet

Made in Miry

Zaterdag 31 oktober maakt het ADAM Quartet haar debuut in België in de Miry Concertzaal te Gent. Centraal staat het vierde strijkkwartet van Pēteris Vasks, een toondichter die zijn Letse wortels moeilijk kan loochenen.  

www.miryconcertzaal.be

Mess Klassiek – SEM

In het kader van de samenwerking tussen de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en deMess Klassiek speelt het ADAM Quartet op 25 oktober in Naarden. SEM ondersteunde Hannelore en Renée bij de aanschaf van een eigen instrument en strijkstok, met een donatie. 

www.demess.nl

volg ons

Volg ons op onze social media en blijf zo niet alleen op de hoogte van onze concerten maar van al onze avonturen!