Nieuws

Nieuwe samenwerking met Laurence Osborn

Voor de volgende editie van de “Prix Annelie de Man”, een concours voor klavecimbelisten en componisten, zal het ADAM Quartet tezamen met klavecimbelist Ere Lievonen een nieuwe compositie van Laurence Osborn getiteld “Coin Op Automata Part 1” ten gehore brengen. De uitvoering zal plaatsvinden op 3 december in het Orgelpark te Amsterdam!

prixdeman.com

Janácek in de eeuwenoude Stiftskerk

Op 23 januari 2022 zal het ADAM Quartet een concert spelen in de prachtige Stiftskerk. Deze kerk, die oorspronkelijk stamt uit de 12e eeuw, leent zich perfect voor kamermuziekconcerten. Dit mocht het ADAM Quartet al ondervinden tijdens de “Musical Encounters” van het Stift Festival, waar zij vorig jaar te gast waren. Nu keren ze terug in de kamermuziekserie van deze kerk met op het programma Beethoven en Jánacek.

stiftsconcerten.nl

In de ban van Schubert!

Luister naar Larissa Groeneveld en het ADAM Quartet in het prachtige strijkkwintet van Schubert! Samen zijn ze te horen in Amsterdam, Dalfsen, Hoorn en Groningen. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen in onze agenda. Deze concertreeks wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Noorderkerkconcerten.

adamquartet/agenda

ADAM trekt de bergen in!

Na een reeks van 13 concerten van Vlieland tot Doesburg trekt het ADAM Quartet de bergen in om zich te storten op een nieuw programma! In Flaine (Arâches-la-Frasse, Frankrijk) zullen zij lessen volgen van onder andere Luc-Marie Aguira en Yovan Markovitch. Het nieuwe programma met Janácek en Beethoven zal 28 augustus al klinken in de Muziekhaven te Zaandam.

musiqueaflaine.fr

ADAM’s Summer Tour

Met een zomer vól concerten kan ADAM niet wachten om weer voor (bijna) volle zalen te mogen spelen. Het kwartet speelt op meerdere festivals waaronder het Grachtenfestival, de NJO Muziekzomer, International Holland Music Sessions en de Muziekhaven Zomerconcerten!

adamquartet/agenda

ADAM & Kika Sprangers

Gedurende de NJO Muziekzomer zal ADAM een muzikaal avontuur aangaan met jazzsaxofoniste Kika Sprangers. Deze “young artist in residence” en ADAM zoeken elkaar op in eigen werken, arrangementen en zelfs improvisaties! Voor meer informatie kunt u terecht op de site van de NJO Muziekzomer.

muziekzomer.nl

Uitreiking Kersjesfonds Stipendium

Het Kersjesfonds heeft het ADAM Quartet een strijkkwartet stipendium van maar liefst €15.000,- toegekend. Het fonds steunt het Nederlandse muziekleven jaarlijks door toekenning van prijzen en beurzen aan talentvolle musici. De uitreiking van deze prijs zal plaatsvinden op 23 juni en zal live worden uitgezonden op NPO/Radio4 vanuit de Muziekhaven te Zaandam.

hetkersjesfonds.nl

ADAM te gast bij de Muziekfabriek

26 juni zal ADAM te gast zijn bij het programma “Vrij Spel” van NPO4, waar Jet Berkhout bij het kwartet uitnodigt om naast een eigen repertoirestuk ook een nieuwe, eigen versie te spelen van een bekend klassiek stuk. Benieuwd naar ADAM’s creatie? Luister zaterdagmiddag 26 juni naar radio 4!

nporadio4.nl/muziekfabriek

ADAM op het Storioni Festival

ADAM speelt maar liefst vier keer op het welbekende Storioni Festival! Dit festival, georganiseerd door het Storioni Trio, tovert Eindhoven om tot hét epicentrum van de klassieke muziek. Het ADAM Quartet brengt onder andere Prokofiev, Schumann en Britten ten gehore. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de site van het Storioni Festival.

storionifestival.nl/adam-quartet

Stift Musical Encounters

Begin mei zal ADAM te gast zijn bij “Musical Encounters”, georganiseerd door het Stift International Music Festival. Hier zullen zij onder andere het pianokwintet van Schumann spelen, tezamen met pianiste Nino Gvetadze. Door de huidige maatregelen rondom Covid-19 zal er bij de concerten nog geen live publiek bij aanwezig kunnen zijn, maar houd de website van Stift in de gaten voor livestreams!

stiftmusicfestival.nl/stift-musical-encounters

ADAM’S Composers Club

Elke week ontvangt het ADAM Quartet een nieuwe compositie van een jonge componist. Deze studeert het kwartet in één week in, in nauwe samenwerking met de componist, om de compositie vervolgens aan het eind van elke week op te nemen. De opnames zijn te beluisteren via de social media kanalen van ADAM.

Facebook
Instagram

Optreden Radio 4

Zondagochtend 7 maart zal het ADAM Quartet te gast zijn in het radio programma “Spiegelzaal” met presentator Hans van den Boom. Zij zullen het – onterecht onbekendere – zevende strijkkwartet van Schubert, D94 in d-klein ten horen brengen. Het radio programma “Spiegelzaal” wordt uitgezonden vanuit de Spiegelzaal in het Concertgebouw.

nporadio4.nl/spiegelzaal

Kersjesfonds Stipendium

Het Kersjesfonds heeft op 4 december 2020 bekend gemaakt het ADAM Quartet een stipendium van €15.000,- toe te kennen. Het fonds steunt het Nederlandse muziekleven jaarlijks door toekenning van prijzen en beurzen aan talentvolle musici.

hetkersjesfonds.nl

In de ban van…

In de ban van Schubert! Stercelliste Larissa Groeneveld heeft het jonge Adam Quartet onder haar vleugels genomen om de noten van het beroemde strijkkwintet in C te kraken. Verplaatst, datum volgt.

noorderkerkconcerten.nl

TV-debuut bij Podium Witteman

Op zondag 4 oktober maakte het ADAM Quartet haar TV-debuut bij Pauls Jonge Helden van Podium Witteman op NPO2.

Bekijk de opname: Podium-Witteman-ADAM-Quartet

Made in Miry

Zaterdag 31 oktober maakt het ADAM Quartet haar debuut in België in de Miry Concertzaal te Gent. Centraal staat het vierde strijkkwartet van Pēteris Vasks, een toondichter die zijn Letse wortels moeilijk kan loochenen.  

www.miryconcertzaal.be

Mess Klassiek – SEM

In het kader van de samenwerking tussen de Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) en deMess Klassiek speelt het ADAM Quartet op 25 oktober in Naarden. SEM ondersteunde Hannelore en Renée bij de aanschaf van een eigen instrument en strijkstok, met een donatie. 

www.demess.nl

volg ons

Volg ons op onze social media en blijf zo niet alleen op de hoogte van onze concerten maar van al onze avonturen! 

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang 1x per maand de nieuwsbrief.