Biografie

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om haar eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Sinds hun afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam maakt het kwartet sinds 2020 deel uit van de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) waar zij worden begeleid door artistiek leider Marc Danel en tot nu toe masterclasses ontvingen van o.a. Marc Danel, Pavel Fischer, Dmitri Ferschtman en Luc-Marie Aguera. Het jonge ensemble trad al op tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni festival en in grote zalen zoals de Nationale Opera, Muziekgebouw aan ‘t IJ, TivoliVredenburg en de MIRY concertzaal te Gent. Het ADAM Quartet is te gast geweest bij televisie- en radio- uitzendingen zoals Podium Witteman, AVROTROS spiegelzaal en de Muziekfabriek. In 2020 ontvingen zij het strijkkwartet stipendium van het Kersjes fonds.

Ensemble

Margot Kolodziej

Margot Kolodziej (1993) behaalde in juni 2018 haar masterdiploma aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is een veelzijdig musicus. Naast haar rol als eerste violiste van het ADAM quartet is ze actief als soliste en remplaceert regelmatig bij diverse kamer- en symfonieorkesten.

Margot Kolodziej (Leiden, 1993) begon op zevenjarige leeftijd met vioolspelen. In 2011 werd zij op de School voor Jong Talent, onderdeel van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij lessen volgde bij Koosje van Haeringen. In 2012 begon Margot aan de Bacheloropleiding van het Conservatorium van Amsterdam. Daar studeerde zij bij Kees Koelmans. Na in 2016 haar Bachelordiploma te hebben behaald, werd zij toegelaten tot de Master waar zij studeerde bij Ilya Grubert. In juni 2018 studeerde Margot af. Margot gaf meerdere solistische optredens met onder andere het Orkest van het Groene Hart, Symfonieorkest Rijnstreek en speelde tezamen met Laura Oomens het dubbelconcert van Bach, begeleid door leden van het Nederlands Kamerorkest. Ze was concertmeester van het Nationaal Jeugdorkest, plaatsvervangend aanvoerder tweede violen van het Gustav Mahler Jugendorchester en academist bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest. Naast haar optredens met het ADAM kwartet is, maakt zij deel uit van rebellencollectief Pynarello en is zij actief als remplaçant bij het Nederlands Kamerorkest, Amsterdam Sinfonietta, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Phion.  gebouwd door Ettori Soffriti in 1927. Deze viool is haar aangeboden door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Hannelore De Vuyst

Hannelore De Vuyst (1995) begon na het behalen van haar masterdiploma in juni 2019 aan het Conservatorium van Amsterdam nog een gespecialiseerde opleiding met barokviool. Naast haar rol als tweede violiste van het ADAM quartet is ze academiste in het Sinfonieorchester Aachen en speelt ze regelmatig in verscheidene orkesten, ensembles en muziektheater.

Hannelore De Vuyst (Wetteren, België 1995) begon op zevenjarige leeftijd met vioollessen bij Marleen Ydiers op de Muziekacademie van Wetteren. Ze startte haar conservatoriumstudies in 2012 te Gent bij Alessandro Moccia. Tijdens het laatste jaar van haar bachelorstudie ging ze voor een jaar op uitwisseling naar de F. Liszt Academy in Boedapest waar ze les kreeg van Katalin Kokas en Barnabas Kelemen. In juni 2019 sloot ze haar masteropleiding af aan het Conservatorium van Amsterdam bij Johannes Leertouwer waarna ze nog een opleiding barokviool bij Antoinette Lohmann aan het Conservatorium van Amsterdam startte. Ze volgde reeds masterclasses bij o.a. Liviu Prunaru, Vineta Sareika, Roman Simovic, Ning Kam, Ilya Grubert, Sebastian Breuninger, Ivan Zenaty en Barnabas Kelemen. Hannelore maakt sinds 2017 deel uit van Klassiek to Go, een muziektheatergezelschap onder leiding van Angela Schijf met als doel kinderen in contact te brengen met klassieke muziek. Ook soleerde ze reeds met verschillende orkesten zoals European Philharmonia, Jeugd en Muziekorkest Oost-Vlaanderen, het Studenten orkest van het conservatorium van Gent en het Symfonisch Harmonieorkest Amsterdam. Daarnaast was ze actief in Philharmonie Utrecht, het Gustav Mahler Jugend Orchester. Naast haar rol als tweede violiste van het ADAM kwartet is ze sinds november 2019 academiste bij het Sinfonieorchester Aachen.

Hannelore speelt met een strijkstok gemaakt door F. Lotte die gefinancierd werd met de steun van Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM).

Liselot Blomaard

Liselot Blomaard (1997) rondde in juni 2020 haar bacheloropleiding altviool af aan het Conservatorium van Amsterdam. Kamermuziek is haar grote passie. Op dit moment remplaceert ze bij verschillende professionele orkesten en daarnaast zet ze haar studies voort met een masteropleiding.

Liselot Blomaard (Bergen, 1997) begon op haar zesde met vioollessen. In 2014 stapte ze over naar de altviool en kreeg ze lessen op de Jong Talent afdeling en op de Vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Judith Wijzenbeek. Sinds september 2016 studeert ze aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa en in 2019 deed ze een Erasmus Exchange in Oslo, waar ze lessen kreeg van Lars Anders Tomter. Ze volgde masterclasses bij Nobuko Imai, Jürgen Kussmaul, Tabea Zimmermann, Pauline Sachse, e.v.a. Van jongs af aan speelde ze al in orkesten en bekleedde ze meerdere malen de rol van aanvoerder. Op het moment speelt ze met verschillende professionele orkesten mee als remplaçant, zoals Amsterdam Sinfonietta, Pynarello, Aurora Chamber Orchestra, Nederlands Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Kamermuziek is een grote passie van haar en ze is daarom erg blij deel uit te maken van het ADAM kwartet. Ook speelt ze graag in andere bezettingen kamermuziek. Naast het vele samenspel soleerde ze met verschillende orkesten. Zo speelde ze in 2018 Bruch Romance met het Con Brio, olv Willem de bordes en speelde ze Mozart Sinfonia Concertante met haar vroegere jeugd orkest, Camerata Amstelveen.

Liselot speelt op een instrument van Annelies Steinhauer dat ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF).

Renée Timmer

Renee Timmer (1994) studeerde in juni 2019 af aan het Conservatorium van Amsterdam. Tijdens haar studie ontwikkelde ze zich als een zo veelzijdig mogelijke celliste. Zo speelt ze graag moderne en hedendaagse muziek, remplaceert bij verschillende professionele orkesten, werkt samen met andere kunstvormen en speelt in verschillende stijlen om zo de grenzen van (de klassieke) muziek op te zoeken.

Renée Timmer (Groningen, 1994) begon op haar vierde met cellolessen die ze kreeg van Alexandra Vierkant in Groningen. In 2012 begon zij haar studie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Maarten Mostert. Vervolgens rondde ze haar master bij Mick Stirling af in 2019. Al tijdens haar studie wilde ze zich ontwikkelen als een zo veelzijdig mogelijke celliste. Zo speelt ze graag moderne en hedendaagse muziek, remplaceert bij verschillende professionele orkesten, werkt samen met andere kunstvormen en speelt in verschillende stijlen om zo de grenzen van (de klassieke) muziek op te zoeken. Ze was aanvoerder van de cello sectie in het Nationaal Jeugd Orkest en volgde als solist masterclasses bij o.a. Dimitri Ferschtman, Frans Helmerson, Torleif Thedéen, Jakob Koranyi en Reinhard Latzko. Naast het ADAM kwartet speelt ze met veel plezier in meerdere samenstellingen en orkesten. Als remplaçant speelde ze in het Radio Filharmonisch Orkest, Noord Nederlands Orkest en Phion. Ook speelde ze in kamerorkesten als het Amsterdam Sinfonietta en is actief in het collectief Pynarello. Renée speelt op een cello gebouwd door Hein Woldring, gefinancierd met steun van de Stichting Eigen Muziekinstrument. Haar strijkstok is haar ter bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

volg ons

Volg ons op onze social media en blijf zo niet alleen op de hoogte van onze concerten maar van al onze avonturen! 

Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang 1x per maand de nieuwsbrief.